ÚvodBlogPoložkové rozpočty v TOP3 na Google

Rozpočtáři nově kralují vyhledávačům

Kalkulio.cz – z pomocného rozpočtáře majitelem firmy

📖 Článek: Položkové rozpočty v TOP3 na Google → Týpek s Emilem Rozpočtařinu jsem pro Kalkulio.cz začínal prezentovat před lety, kdy si pomocný rozpočtář chtěl přivydělat k práci: Dnes za projektem stojí skupina profesionálů.

Spolupráce s Kalkulio.cz byla unikátní v tom, že byla dvoufázová. Poprvé jsem na webu pracoval asi před pěti lety, nyní jsem se k němu po několika letech opět vrátil, abych projektu vdechl nový život. Už před lety jsem web postavil na své šabloně, díky které mají moje weby podobný rukopis. Kromě rukopisu mají ale mé weby společnou i další věc: Kralují vyhledávačům.

Po letech jsem šablonu webu aktualizoval a dodal obsah, který jsem vyhodnotil pomocí mých analýz jako pro web nepřínosnější. Díky tomu web získal (měsíčně) stovky unikátních návštěv z organického vyhledávání, o které předtím přicházel.

Čím se zabývá Kalkulio.cz a v čem je (i pro webaře) unikátní?

Jak plyne z názvu: Kalkulio kalkuluje! Projekt se zabývá tvorbou položkových stavebních rozpočtůvýkazů výměr, což je jeho hlavní činností. Oblast demoličních projektů a demoličních výměrů jsme se rozhodli v nynější fázi spolupráce upozadit, protože potřebujeme vytížit nově zřízený tým profesionálních stavebních rozpočtářů s desítkami let praxe.

Web sklízí dlouhodobě mnohem lepší výsledky, než jsem očekával. Dlouho jsem přemýšlel, v čem je Kalkulio.cz jiné, než ostatní projekty, na kterých jsem pracoval. Je unikátní v tom, že konkurencí jsou ostatní stavební rozpočtáři: Rozpočtáři staveb jsou většinou techničtí specialisté a příliš si nerozumí s webovými, natož potom responzivními, technologiemi. Jedná se tedy o poměrně nekonkurenční prostředí s velkou příležitostí ve velkém množství klíčových slov.

Marketing – nevídaná věc mezi rozpočtáři.

Kromě nízkého konkurenčního prostředí ve vyhledávačích jsme objevili i velký realizační prostor na sociálních sítích, kde v podstatě žádného rozpočtáře nelze nalézt. Re-start projektu jsme tak podpořili reklamní kampaní, kdy Kalkulio.cz přidává k položkovému rozpočtu i slepý rozpočet zdarma, v jednom balíčku. Na této jedinečné nabídce jsme spustili reklamní kampaně na všech dostupných místech.

Co všechno dělám pro Kalkulio.cz a jak mu pomáhám růst?

  • Lokální SEO a SEO analýzy: Neplacená návštěvnost je základem každého webu. Proto se důkladně věnuji nejrůznějším analytickým nástrojům a cestám, jak najít správné návštěvníky rozpočtářského webu. Sleduji i trendy v tématech a dle nich tvořím pro web kvalitní obsah. Lokální SEO s důrazem na (nejen) okolní města je další silnou zbraní projektu.
  • Marketingové kampaně na všech dostupných kanálech: Návštěvníky na web přivádím i prostřednictvím kampaní na sociálních sítích, Seznamu a Googlu. Aplikovali jsme i účinné remarketingové kampaně na obsahové bázi. Návštěvník, který se v minulosti zajímal o položkový rozpočet tak „všude na internetu“ vidí reklamu na položkový rozpočet stavby.

Byl pro Vás článek přínosný? Podělte se o něj prosím s ostatními:

Zpět na výpis článků

Máte zájem o konzultaci?

Teď s Emilem nemáme čas.

Momentálně jsme natolik vytížení, že nebereme další práci.

Nekontakt