ÚvodBlogMé weby jsou podobné (nejen) vzhledem

Nejen podobný vzhled: Ale i úspěchy!

Weby z mé dílny sdílejí kromě vzhledu i přednosti

📖 Článek: Mé weby jsou podobné (nejen) vzhledem → Týpek s Emilem Když si postavíte vedle sebe několik webů z mé dílny, můžete v nich spatřit jistou vzhledovou podobnost. Weby kromě vzhledu ale sdílí i TOP3 Google pozice.

Když jsem kdysi s weby začínal, zákazník byl vždy můj pán. Tento přístup (ač to odporuje běžně zažitým zvykům), jsem změnil. Sám sebe hodnotím jak specialistu s poměrně úzkoprofilovým zaměřením, kdy jako mou nejsilnější stránku vnímám lokální SEO a obecně, specializaci na optimalizaci webů pro vyhledávače. Hodnotím se tedy jako SEO specialista, ne grafik.

Dříve jsem vždy vzhled přizpůsobil přání zákazníka a poté jsem na něj „šrouboval“ všechno, co bylo potřeba, aby byl web skutečně funkční a přinášel nové zákazníky. Obnášelo to neskutečné množství práce, protože každý web byl svým způsobem (i technickou strukturou) zcela jiný a plošná aplikace standardů byla tak poměrně obtížná.

Nyní udávám podobu funkčního webu já – ne klient.

Obecně můžu říct, že mám štěstí, že si klienta, kterému udělám web, mohu vybrat. A klienta, kterého si k tvorbě webu vyberu, dokážu skvěle přesvědčit, že to, díky čemu je web vidět, zajišťuje ta část webu, která není vidět. Většina informací, které dnešní vyhledávače ve spojení s umělou inteligencí z webů „sosají“, jsou totiž vyhledávačům doručovány různými technickými cestami: XML datovými feedy, JSON scripty a dalšími „hatlamatilkami“ na pozadí webů. Tyto technické cesty jsou hlavním stavebním kamenem a nosným pilířem každého webu, který má mít ve výsledcích skvělé pozice.

Mnou vytvořená struktura (nebo říkejme klidně šablona) webu, má tuto nosnou datovou strukturu již připravenou, roky pilovanou a pravidelně aktualizovanou na centrální bázi. Klíčové parametry, které se čas od času mění, jsou uložené na mém serveru a „Váš web“ se na ně již jen pravidelně doptává.

Proto je podmínkou úspěšného webu z mé dílny to, že máte jen omezené možnosti volby jeho vzhledu. Já Vám výměnou za tento ústupek ukážu, že na vzhledu webu vůbec nezáleží. Vzhled webu může sice prodávat, ale jen za předpokladu, že ho člověk najde: A za to já Vám ručím!

Byl pro Vás článek přínosný? Podělte se o něj prosím s ostatními:

Zpět na výpis článků

Máte zájem o konzultaci?

Teď s Emilem nemáme čas.

Momentálně jsme natolik vytížení, že nebereme další práci.

Nekontakt