ÚvodBlogLokální SEO a SEO analýzy: Nutnost.

Lokální SEO je opomíjený zlatý důl

Lokální SEO, nebo také regionální SEO: Co to je?

📖 Článek: Lokální SEO a SEO analýzy: Nutnost. → Týpek s Emilem Lokální / regionální SEO zaručuje, že Váš web bude vidět ve městech či ulicích, ve kterých působíte. SEO analýzy zase najdou klíčové návštěvníky Vašeho webu.

SEO je technickou a ne zcela jednoduchou disciplínou webařů, která zajišťuje, že je web vidět na Googlu či Seznamu. Jedná se o vlastně o sadu doporučení a technických dovedností, díky kterým si zkrátka Vašeho webu vyhledávače všimnou. SEO - určitě už to slýcháváte roky, ze všech stran.

Ale co lokální SEO? Regionální SEO? Znáte tyto pojmy? Pokud ne, přicházíte o obrovské číslo ve Vašich statistikách návštěvnosti. Lokální SEO zaručuje, že budete vidět dobře ve vyhledávačích ve spojení s lokalitou, ve které působíte.

Lokální SEO lidskou řečí

V článku Položkové rozpočty v TOP3 na Google jsem popisoval staronového klienta, pro kterého rozvíjím web Kalkulio.cz: A právě v tomto případě jsme aplikovali lokální SEO. Pokud na Google zadáte položkový rozpočet, tedy poměrně obecné klíčové slovo, objeví se web na 4-5. pozici ve vyhledávání. Ale například obyvatel Boskovic by mohl zadat klíčové slovo Položkový rozpočet Boskovice. A v tomto případě uvidí web Kalkulio.cz v nejhorším možném případě na druhé pozici. To je regionální SEO!

Lokální SEO aplikuji nejčastěji na úrovni měst: Dokážu regionální SEO pro Váš optimalizovat pro všechny obce v České republice, které mají více než 5 tisíc obyvatel plošně: Pokud je pro Váš obor klíčové jiné, menší město, samozřejmě je možné se přizpůsobit.

Města ale nejsou omezením lokálního SEA: Pro brněnskou pohotovostí službu, která poskytuje své služby obyvatelům Brna, jsem realizoval lokální SEO na úrovni brněnských ulic a klíčových sídlišť!

Má šablona, na které weby stavím, je pro lokální SEO přímo předpřipravena: Stačí jen aktivovat konkrétní prvky struktury a Váš web bude vidět téměř v každém městě v Česku.

SEO analýzy, které Vám dodají zákazníky

Své projekty cílím nejen na návštěvníky, kteří hledají přímo konkrétní službu. Je potřeba pravidelně a detailně analyzovat Vaše cílové publikum a hledat příbuzná témata, která Vám přivedou zákazníky. Pokročilé analýzy pomocí různých nástrojů a umělé inteligence, Vám prozradí, jaký obsah Vašeho webu tvořit.

Pravidelnými kontrolními analýzami klíčových slov a hledanosti tak dokážu tvořit obsah dle relevantních trendů vyhledávání: Opět uvedu příklad z praxe, kdy jsem pro Kalkulio.cz přivedl spoustu zákazníků stránkou Položkový rozpočet domu - co obsahuje? … Přitom na první pohled není zřejmé, že člověk poptává rozpočet.

Byl pro Vás článek přínosný? Podělte se o něj prosím s ostatními:

Zpět na výpis článků

Máte zájem o konzultaci?

Teď s Emilem nemáme čas.

Momentálně jsme natolik vytížení, že nebereme další práci.

Nekontakt